24 januari 2022

Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

 De naam zegt het eigenlijk al: met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website goed gevonden wordt door de zoekmachines. Voorbeelden van zoekmachines zijn natuurlijk Google, maar ook Bing, Yahoo en DuckDuck Go. Met Baidu erbij hebben we dan ook meteen de top vijf van de meest gebruikte zoekmachines bij elkaar staan.

Indexering en relevantie

Zoekmachine optimalisatie doe je door ervoor te zorgen dat jouw website op een goede manier is ingericht. “Goed” betekent in deze: ervoor zorgen dat het doel van de website duidelijk is bij de zoekmachines. Zij willen namelijk aan hun gebruikers de beste zoekresultaten geven. Om dit bepalen “doorzoeken” ze de websites op relevantie (gerelateerd aan de specifieke zoekopdracht). Een zoekmachine vind het fijn als de informatie netjes en overzichtelijk bij elkaar staat, en dat de sleutelwoorden in een tekst of website horen bij het onderwerp. Hoe relevanter de teksten, de sleutelwoorden en de pagina-indeling, hoe hoger de zoekmachine een website inschat. En hoe hoger dus een website in de rangschikking komt te staan.

Gebruiken van keywords en HTML tags

Keywords of sleutelwoorden in jouw tekst laten de zoekmachine weten waarover jouw website gaat.

Door te werken met zogenaamde HTML tags op je website maak je het een zoekmachine makkelijker. HTML tags laten zien wat de titel is, waar alinea’s beginnen en ophouden en laat aan robots weten wat ze wel en niet moeten indexeren. Een professioneel bedrijf als Markant Internet kan je helpen met zoekmachine optimalisatie. Want: het voorgaande klinkt dan wel allemaal logisch, maar niet iedereen kan of wil met computers werken en niet iedereen heeft er tijd. Daarnaast maakt zoekmachine optimalisatie deel uit van een breder pakket aan zaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw business beter loopt.

Ben je op zoek naar professionele ondersteuning voor jouw website? Lees dan hier verder over hoe Markant Internet jou kan helpen bij zoekmachine optimalisatie.