24 januari 2022

Vilten heren hoeden – Geklede of casual

De productie van een vilthoed is een ​​langzaam en nauwgezet proces. Afhankelijk van de wol, combinaties van andere materialen en de gebruikte techniek, komen we uit op heel verschillende. Vilten heren hoeden, het aangename aan vilt is dat een hoed zich aan de temperaturen aapast: warm in de winter, verfrissend in de zomer. Dat maakt van hem een topaccessoire, ook voor heren! Gekende modellen zoals de Trilby, de Pie Pork, de Fedroa, de Western hoed,…zijn in wolvilt te vinden.

Wat zijn woltvilten hoeden?

Vilt is een soort gematteerde stof die bestaat uit gecondenseerde en samengeperste textielvezels. Traditioneel gemaakt van wol of een ander soort dierenbont, is het nu mogelijk om vilt te maken met acryl en andere vormen van synthetische vezels. Tegenwoordig gebruiken hoedenmakers nog steeds omdat dit dikker en harder is dan geweven of gebreide wol. Vilt biedt een uitstekende barrière tegen koude temperaturen en dit wollen materiaal krast niet op de huid.

Waarop letten bij de aankoop van een hoed?

Let bij het overwegen van de aankoop van vilten heren hoeden op de kroonstijlen en op de grootte en vorm van de randen. De verhouding tussen de horizontale rand en de verticale kroon kan belangrijk zijn voor de visuele balans en impact van de hoed. Vilten heren hoeden kunnen van ongeveer vijf centimeter tot meer dan vijf centimeter lopen en kunnen plat, ondergedompeld, gerold, geflensd of opgevouwen zijn als een tacoschelp. De meeste hoeden die je ziet, zijn productiehoeden die door machines zijn gevormd en geplooid. Sommige merken bieden hoeden met handgevouwen kronen of handgevormde randen. Die menselijke touch zie je terug in de prijs. Een ander detail waarmee u rekening moet houden als u hoeden past, is de kleurkeuze. Zwart is de best verkopende kleur gevolgd door bruin, de snelst groeiende kleurkeuze voor mannen. De verschillende tinten wit, grijs, beige en kaki hoeden staan ​​op de derde plaats.