2 december 2021

Hoe krijg je gelukkige medewerkers?

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan zijn bijzonder waardevol. Niet omdat ze daardoor fluitend door het bedrijf zullen lopen, maar omdat gelukkige medewerkers creatiever, productiever en gewoonweg waardevoller voor een organisatie zijn. Het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat al je medewerkers gelukkig zullen zijn op hun werk, maar onmogelijk is het ook niet. Wil je ervoor zorgen dat je medewerkers gelukkiger zijn? Geef ze dan niet (alleen) een hoger loon, maar zorg dat je deze drie factoren goed regelt: meesterschap & zelfontplooiing, autonomie en zingeving in werk.  

Meesterschap en zelfontplooiing

Door je medewerkers zich te laten ontwikkelen, of door ze te laten groeien help je mee aan het geluk van je medewerkers. Daarbij is het van belang om te kijken waar je medewerkers goed in zijn, wat hun talent is, en om te kijken of ze hier ook gelukkig van worden. Dan zou je als vervolgstap je medewerkers hun talenten laten ontwikkelen, zodat ze meester kunnen worden in waar ze goed in zijn. 

Autonomie

Geef je werknemers de ruimte en de vrijheid om zelfstandig te kunnen werken. Als je werknemers de ruimte krijgen voor eigen initiatieven, tijdsbesteding, en tijdsindeling verhoog je creativiteit en productiviteit op de werkvloer. Wel is het belangrijk dat je je medewerkers niet in een keer loslaat. Er zijn wel richtlijnen. Je moet vertrouwen stellen in werknemers dat ze daadwerkelijk kunnen omgaan met deze vrijheid. Verder geef je je medewerkers een duidelijk beeld van het eindresultaat van werkzaamheden. En de laatste richtlijn, creëer steeds meer eigenaarschap bij je medewerkers. Dat geeft je werknemers steeds meer verantwoordelijkheid

Zingeving

Wat is het doel van je medewerkers, wat is de purpose van hun werk, wat is hun zingeving in werk? Daarbij moet verder worden gekeken dan naar alleen gezelligheid op de werkvloer. Geef je medewerkers een gezamenlijk doel, waar ze met z’n allen achter staan. Zo gaat iedereen dagelijks met frisse zin naar het werk.