24 januari 2022

Hanglampen gebruiken in je woning

Er bestaan tal van soorten hanglampen. De meest eenvoudige hebben een enkele lamp gemonteerd op de basis, in een bol of onder een open kap of open reflector. Maar lantaarns, armaturen die de op de lamp gemonteerde basis naar beneden halen, zoals kroonluchters, en veel van de verschillende koppen die beschikbaar zijn voor spoorverlichting maken ook deel uit van de familie hanglampen.

Wat is een hanglamp?

Een hanglamp is een lichtarmatuur dat aan het plafond wordt bevestigd en vanaf het plafond aan een stang, ketting of soms aan een paar kettingen hangt. Het hangt als een hanger aan een ketting, en daar dankt het zijn naam aan. Het verschil tussen een kroonluchter en een hanger is dat de eerste meerdere lampen bevat die in één armatuur zijn verwerkt, terwijl de laatste slechts één lamp in de armatuur heeft.

Hoe kun je hanglampen gebruiken?

Er zijn veel verschillende manieren waarop we hanglampen gebruiken. Pendelarmaturen worden gebruikt voor algemene verlichting, het verlichten van een bepaald gebied en voor in kantoren. Je kunt ze gebruiken in entreehallen, trappenhuizen, eetkamers, keukens, slaapkamers en familiekamers, zelfs op veranda’s. Hanglampen worden eveneens gebruikt om smalle gangen te verlichten, om foto’s, schilderijen en sculpturen te accentueren of om een ​​fontein te laten schitteren. Hanglampen, in een of andere vorm, bieden vaak de verlichting die we bijna overal in huis nodig hebben.​

Hoe kies je de juiste hanglampen?

Met de opkomst van online shoppen zijn ook steeds meer mensen hanglampen online gaan bestellen. Het zorgt ervoor dat je dus de juiste hanglampen moet gaan kiezen zonder dat je ze effectief hebt gezien.

Eerst en vooral is het dus belangrijk om de verschillende soorten hanglampen te kennen. Is het de bedoeling om uw persoonlijkheid naar voren te laten komen in uw woning en hebben ze een esthetische invulling of moeten ze vooral een praktische oplossing vormen. Moderne verlichtingsarmaturen, zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals glas, hout, metaal en plastic. Je keuze zal ook afhangen van de ruimte die je wilt verlichten.