2 december 2021
bekkenbodem fysiotherapie utrecht

Bekkenbodem fysiotherapie Utrecht

Bekkenbodem fysiotherapie Utrecht begeleid je met het verhelpen van je klachten bij bekkenbodem problemen. Maar wat zijn bekkenbodemproblemen nou eigenlijk? Is het gevaarlijk of kan je er wel nog een langere tijd mee rondlopen?

Zwangerschap

Veel vrouwen hebben het tijdens de zwangerschap niet makkelijk, als partner moet je daarom ook extra lief zijn tijdens de zwangerschap. Nu komen er veel problemen opdagen zoals rugpijn of nekpijn. Maar iets waar bijna niet over wordt gesproken is Bekkenbodem instabiliteit. Vrouwen willen hier niet over praten omdat ze zich ervoor schamen. Nu is het ook zeker niet bij iedereen bekend en daarom moet het taboe worden doorbroken. Het kan namelijk echt gevaarlijk zijn als je er niks aan doet. Je bekkenbodem is een spier en kan je namelijk trainen om je bekkenbodem meer stabiliteit te geven. 

bekkenbodem fysiotherapie utrecht

Klachten

De klachten als je bekkenbodem fysiotherapie Utrecht  minder instabiel is is dat je urine kan verliezen op welk moment dan ook. Ook kan je minder goed je urine ophouden waardoor je dus vaker op en neer naar de wc moet. Je kan je bekkenbodem dus trainen, doordat je je bekkenbodem aanspant. Op het internet en websites staan er genoeg oefeningen die je kan uitvoeren.