2 december 2021
Vacature monteur Leeuwarden

4 grote voordelen aan het monteursberoep

De laatste jaren lijkt er in Nederland een tekort te zijn ontstaan aan goede, gekwalificeerde monteurs. Dit geldt in ieder geval voor sommige soorten monteurs. Wanneer je met de juiste vooropleiding bijvoorbeeld solliciteert op een vacature monteur Leeuwarden, dan is er een gerede kans dat je deze baan ook kunt krijgen. Op zich is het opvallend dat deze tekorten ontstaan, want het beroep van monteur biedt werkelijk een heleboel voordelen. Welke voordelen dat zoal zijn? Het wordt je duidelijk in het restant van dit artikel.

Vacature monteur Leeuwarden

Afwisselend werk

Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan welk type monteur je bent, maar toch: over het algemeen is het werk van een monteur erg afwisselend. Zo werk je dikwijls op diverse plekken en met verschillende mensen. Dit zorgt ervoor dat je niet snel in een sleur raakt en dat je je dus niet zult vervelen.

Contact met mensen

Mede door het feit dat je steeds op een andere plek aan het werk kunt zijn kom je met veel verschillende mensen in contact. Ook dat maakt dit beroep erg boeiend. Sowieso is dit uiteraard een baan waarin praktische vaardigheden centraal staan. Niet zelden werk je bovendien nauw samen met andere monteurs.

Goed salaris

Als je fulltime als monteur aan de slag bent, dan mag je rekenen op een prima tot zeer goed salaris. Dit heeft enerzijds te maken met de specialistische vaardigheden die je hebt – en die je hebt moeten aanleren tijdens een opleiding. Dat er op sommige vlakken tekorten aan monteurs ontstaan is ook een factor die het salaris verder omhoog kan brengen.

Ontwikkelmogelijkheden

Als monteur zijnde heb je tenslotte grote mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn immers veel soorten monteurs. Als je eenmaal een volwaardige monteur bent, dan is de stap naar een andere specialisatie vaak relatief klein.